Adja le rendelését telefonon! Telefonszám: +36 1 295-3085 Akciós termékeink itt


 

A vakcinázás jelentősége

Oltással galambjaink egészségéért

Az egyik legfontosabb dolog, amit galambjaink egészsége érdekében megtehetünk az az, hogy beoltatjuk madarainkat az életüket veszélyeztető, súlyos, fertőző betegségek ellen. Talán ahhoz lehetne hasonlítani ezt, mint amikor gyerekeink megkapták a megfelelő védőoltásukat.

A fiókák az életük első néhány hetében a sziktömlő által biztosított ellenanyagoknak köszönhetően a legtöbb betegség ellen védettek! Ezen időszak elmúltával azonban szervezetük védtelenné válik és nekünk kell a védettséget biztosítanunk a vakcinázással.

Hogyan működnek a vakcinák?

A vakcinák – kis mennyiségben – legyengített, vagy elölt vírusokat, baktériumokat tartalmaznak. Beadás után ezek az anyagok a galambok immunrendszerét arra serkentik, hogy az adott betegség ellen védő sejteket és fehérjéket – azaz ellenanyagokat – termeljen.
Ezek a védő sejtek és fehérjék óvják meg a madarainkat, amikor már a valódi kórokozóval találkozik a szervezetük.

A galamboknak azok ellen  a betegségek ellen kell védelmet biztosítani, amelyek a legelterjedtebbek, nagy fertőzőképességgel rendelkeznek és súlyos betegséget okoznak!

galambvakcinazasa

Ezek a betegségek a paramyxovírus fertőzöttség, a salmonellosis, valamint a himlő- és a herpesvírus fertőzés. A vakcinázásra (oltásra) fel kell készítenünk madarainkat, hiszen csak egészséges, jó állapotú galambok tudnak megfelelően reagálni a beadott védőoltásra.

Érdemes bevetnünk immunrendszer erősítő készítményeket ebben az időszakban.

Válassza a biztos megoldást! Szakszerűen tárolt, biztonságos vakcinák- szakember kezéből!

Egyesületek, nagyobb állományok számára mennyiségi kedvezményt biztosítunk!