Kedvezmény a GalambPatikában

Kiegészítő vizsgálatok

A fizikális vizsgálatnak az állatok mérete szab határt. Minél kisebb egy madár, annál nehezebben vizsgálható. Az esetek döntő többségében szükség van valamilyen kiegészítő vizsgálatra a pontos diagnózis felállításához.

A műszeres vizsgálatok közül rendelőnkben radiológiai vizsgálatra van lehetőség. 2007 óta professzionális, nagyfrekvenciájú röntgenkészülék és automata hívó segíti a munkát. Csontos elváltozások megítélésében, lövedékek, idegen testek eltávolításában, tojásretenció, ólommérgezés, testűri folyadékgyülemek, daganatos elváltozások megítélésében nélkülözhetetlen a röntgen. A vizsgálat éber állapotban vagy felületes bódításban történik.

Vérmintáinkat Európa vezető laboratóriuma, a németországi VetMedLab dolgozza fel. Minőségi, mennyiségi vérképvizsgálatokra, biokémiai, szerológiai vizsgálatokra (PMV, Chlamydia), származás-ellenőrzésre, apasági vizsgálatokra is van lehetőség. A minta levételtől számított 24-48 órán belül eredményhez jutunk, amit a tenyésztő írásban (e-mailben) is megkap.