Szolgáltatásaink

Dr. Berta Krisztián vagyok. A Magyar Állatorvosi Kamara galambspecialista állatorvosa, a Magyar Postagalamb Sportszövetség Állat-egészségügyi Bizottságának az elnöke.

A Szent Bernát Pestimrei Kisállat-ambulancián működő galambpatika és a galamb-egészségügyi szakrendelés vezetője vagyok.

Vállaljuk postagalamb és díszgalamb állományok komplex állat-
egészségügyi vizsgálatát, amely virológiai, bakteriológiai, parazitológiai, szükség esetén kórbonctani- kórszövettani elemzést takar.

Egyedi betegvizsgálatok

A betegvizsgálat lényege a betegségek felderítése. Gyakorló galambászként jól tudom, hogy már a galamb kézbevétele megalapozhatja a pontos diagnózist. 

Kiegészítő vizsgálatok

A fizikális vizsgálatnak az állatok mérete szabhat határt. Minél kisebb egy madár, annál nehezebben vizsgálható. Az esetek döntő többségében szükség van valamilyen kiegészítő vizsgálatra a pontos diagnózis felállításához. 

Műtétek

A korszerű infrastruktúrának köszönhetően képesek vagyunk a galamb praxisban leggyakrabban előforduló sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Állatkórházi ellátás

Gyakran előfordul, hogy a beteg galamb ellátása rendelői körülményeket igényel. Intenzív terápia esetén, műtétek utáni lábadozás időszakában, karanténozás során szükség lehet állatkórházi ellátásra. 

Állománykontroll

Minden galambász célja egy olyan egészséges galamb állomány kialakítása, mellyel eredményesen indulhat a versenyeken és kiállításokon. 

Az állománykontroll ennek az egységes egészségügyi állapotnak a megőrzését jelenti.

Helyszíni állományvizsgálatok

Az igazi beteg vizsgálat (bármennyire is furcsa) nem a galambnál kezdődik. A madarak tartási helyén elvégzett vizsgálatokkal lehet leghatékonyabban felderíteni a betegségeket.

Vakcinázások

Célunk, hogy egyre több galambász állatorvos által juthasson oltóanyaghoz és állatorvos oltsa be a galambokat akár rendelőben, akár a helyszínen.

Állatorvosi igazolások

Vállaljuk a versenyekhez szükséges állomány vakcinázási naplók, alapnevezések, a szállításhoz kötelező 8/A nyomtatványok kitöltését, lebélyegzését, állatvásárokhoz, börzékhez, díszgalamb kiállításokhoz elengedhetetlen igazolások kiadását.