Ecocid S por 50 g

1 420 Ft

Általános célú fertőtlenítőszer professzionális és ipari felhasználásra.

Az Ecocid S általánosan alkalmazható, nagy hatáserősségű, hatékony és biztonságos fertőtlenítőszer, mely védelmet biztosít minden ismert vírus ellen. Ezen kívül, baktericid és fungicid hatást is kifejt.

Mellékhatások és elsősegélynyújtás: Ha a permet belélegzése légúti irritációt okoz, akkor a dolgozót ki kell vinni a munkaterületről a szabadba. Ha a köhögés, fuldoklás, légúti sípolás jelentős panaszokat okoz vagy nem szűnik meg rövid időn belül, akkor orvoshoz kell fordulni. A bőrre került oldat irritációt okozhat. A szennyeződött ruházatot el kell távolítani, a bőrt vízzel alaposan le kell öblíteni. Ha az irritáció ezt követően sem szűnik, orvoshoz kell fordulni. A szembe jutott oldat károsodást okozhat. Elsősegélyként a szemet (a szemhéj feltárása után) tiszta vízzel vagy élettani sóoldattal, legalább 15 percen keresztül kell öblíteni kell, majd orvoshoz kell fordulni.
Az oldalt véletlen lenyelése után heves tápcsatorna-irritáció jelentkezhet. A mérgezettet tilos hánytatni. A szájüreget vízzel alaposan ki kell öblíteni. Ha a mérgezett eszméletén van, akkor bőséges mennyiségű vizet kell itatni vele. Azonnal orvoshoz kell fordulni.

Összetevői:

kálium peroximonoszulfát

Adagolása: 

Zárófertőtlenítésre: Hígítás: 1:100 (1%) Az 1%-os Ecocid S oldatot alacsony nyomású vagy más, mechanikus permetezővel kell az előzetesen megtisztított felületekre és eszközökre juttatni, 300 ml/m2 mennyiségben. Az állatok 30-60 perc elteltével, ill. a kezelt felületek meg-száradása után költöztethetők vissza.

Eszközök tisztítása-fertőtlenítése: Gazdaságokban, keltetőtelepeken takarmány-előkészítő létesítményekben: Hígítás: 1:200 – 1:33 (0,5% – 3%) a felület szennyezettségétől függően. A berendezéseket alacsony nyomású vagy más, mechanikus permetezővel, 300 ml/m2 mennyiségben felhordott oldattal kell megtisztítani és fertőtleníteni. A fertőtlenítés időtartama –a kezelt felület szennyezettségétől függően– 15-60 perc. A fertőtlenített felületet tiszta vízzel le kell öblíteni.

Gazdaságok és eszközök erősen szennyezett felületeinek tisztítása és fertőtlenítése: Hígítás: 1:50-1:33, (2%-3%) A felületeket és eszközöket alacsony nyomású vagy más, mechanikus permetezővel, 300 ml/m2 mennyiségben felhordott oldattal kell megtisztítani és fertőtleníteni. A fertőtlenítés időtartama 30 perc; ennek letelte után a felületet tiszta vízzel le kell öblíteni.

Ivóvíz-ellátó rendszerek fertőtlenítése: Záró-takarítás és -fertőtlenítés: Hígítás: 1:200 (0,5%) A víztartályt és a vízvezetékrendszert Ecocid S oldattal kell feltölteni. A fertőtlenítés időtartama 60 perc, ennek letelte után tiszta vízzel alaposan át kell öblíteni a rendszert.

Ivóvíz folyamatos fertőtlenítése: Hígítás: 1:1000 (0,1%) Az Ecocid S port a víztartályban lévő vízben kell feloldani (vagy önműködő adagoló berendezéssel adagolni) a 0,1%-os koncentráció eléréséig.

Fertőtlenítő sáv járműkerekek, lábbelik, továbbá állatok patáinak fertőtlenítésére: Hígítás: 1:100 (1%) A fertőtlenítő sávokban vagy patafürösztő medencékben lévő oldat elszennyeződéséig, legkésőbb azonban 4 napig használható.

Levegőfertőtlenítés: Levegőfertőtlenítés csoportos (legfőképpen légúti) megbetegedések terjedésének megakadályozása céljából. Hígítás: 1:200 (0,5%) A fertőtlenítést a helyiség alapterületének minden 10 m2-ére 1 liter oldatot számítva, rendkívül finom permetet előállító, nagy nyomású berendezéssel vagy háti permetezővel kell elvégezni.

Hideg ködölés: Hígítás: 1:100 (1%) Az épület (istálló) kiürítése után mechanikus ködgenerátorral, a helyiség alapterületének minden 10 m2-ére számítva 1 liter oldatot kell kiszórni, majd 30 percig hatni hagyni. Az állatok 30-60 perces szellőztetés után telepíthetők vissza a fertőtlenített épületbe.

Meleg ködölés: Hígítás: 1 : 25 (4%) Először ködképződést elősegítő anyagot kell az oldószerként használandó vízhez adni, 15:85 arányban, ez után következhet az Ecocid S por hozzáadása. Az épület (istálló) fertőtlenítését termikus ködgenerátorral, a helyiség alapterületének minden 40 m2-ére számítva 1 liter oldatot kell kiszórni, majd 30-60 percig hatni hagyni. Az állatok 30-60 perces szellőztetés után telepíthetők vissza a fertőtlenített épületbe.

 

Kiszerelés: 50 g