Ekovit E+Se Oral vitamin folyadék 100ml

1570 Ft

Hiánybetegségek megelőzésére, a sejtek és szövetek, az ér-, ideg- és izomrendszer, a bőr és nyálkahártya védelmére, a testtömeg gyarapodás elősegítésére, a szaporodásbiológiai jellemzők javítására.

Gyártó: Hema.

A gyártó további termékei »

Készítményforma: Folyékony takarmány kiegészítő oldat, ivóvízben való alkalmazásra.

Célállat: Baromfi, szarvasmarha, juh, kecske, sertés, nyúl.

Leírás: A nagy energia tartalmú takarmányok telítetlen zsírsavakban gazdagok, melyekből bizonyos hatásokra könnyen képződnek a sejteket, sejtmembránokat, szöveteket, különösen az ideg- és érszövetet, a váz- és szívizomzatot károsító peroxidok. A szabadgyökök károsító hatásával szemben legelőnyösebben több gyökfogó, antioxidáns komponens együttes alkalmazásával lehet védelmet biztosítani. A készítmény antioxidáns hatású E vitamint, A- provitamint és szelént is tartalmaz.
Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, meggátolja a peroxidok képződését, védi a sejtmembránt. E mellett jótékony hatása van a reprodukciós folyamatokra.
A szelén létfontosságú nyomelem, amely egy, a peroxidok redukciójáért felelős enzim, a glutation-peroxidáz enzim aktív centrumát képezi.
A karotta (sárgarépa kivonat) karotinban gazdag, mely az A-vitamin elő-vitaminjaként a sejtek, a bőr nyálkahártyák védelmét, a reprodukciós folyamatok egészséges működését szolgálja. A lizin aminosav a fehérje beépülés szabályozója. Limitáló komponensként meghatározza a többi aminosav beépülését, ezáltal a fehérjeszintézis hatékonyságát. Az emésztést javító, mikrobicid hatású gyógynövénykivonat támogatja a készítmény hatóanyagainak felszívódását, illetve a fertőzések megelőzését. A készítmény komponensei egymás hatását erősítve, együttes erővel védik a sejteket a peroxidok káros hatásától.

Alkalmazási javaslat: A nagyüzemi takarmányozás hiányosságaiból származó hiány-betegségek megelőzésére, a szaporodásbiológiai jellemzők növelésére, a sejtek és szövetek, az ér-, ideg- és izomrendszer, a bőr és nyálkahártyák védelmére, a fehérje beépülés optimalizálására, a testtömeg gyarapodásának elősegítésére, az emésztés jó működésének biztosítására.

Alkalmazás módja: Itatóvízbe adagolva, szájon át.

Adagolás, 3-5 napon át:

Baromfi, galamb, nyúl: 1 ml/l ivóvíz
Sertés: 10ml/nap
Egyéb állatfaj: 1 ml/10-20 ttkg/nap
Szarvasmarha 15 napon át: 40 ml/nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Figyelmeztetés: A készítmény alkalmazását mindenkor dokumentáljuk. Óvakodjunk a túladagolástól! Véletlen túladagolás esetén, tüneti kezelésként az EKOVIT B COMPLEX oral vitamin adagolása javasolt.

Kiszerelés: 100 ml