Hemavit E+Szelén oldat 100ml

2 190 Ft

A növekedés kritikus szakaszaiban ajánlott az izomsorvadás leküzdésére. Az E-vitamin és a szelén biztosítja az izom-, érrendszeri és idegfunkciók jó működését.

Javítja a szülőpárok növekedését, tollazatát.

Gyártó: Hema.

A gyártó további termékei »

Folyékony takarmány-kiegészítő oldat, ivóvízben való alkalmazásra

Javallat: Minden állatfajnál a szelén- és E-vitamin hiánybetegségek – pl. ideg- és érszövet károsodás, szív- és vázizom-elfajulás, izomsorvadás, májelfajulás, reprodukciós zavarok stb. – megelőzésére és gyógykezelésére. A hemavit E Szelén különösen a növekedés kritikus szakaszaiban ajánlott az izomsorvadás leküzdésére. Az E-vitamin és a szelén biztosítja az izom-, érrendszeri és idegfunkciók jó működését. Baromfinál a hemavit E Szelén javítja a brojlerek és a szülőpárok növekedését és tollazatát is.

Hatása: Az egyes takarmány-komponensekben található telítetlen zsírsavakból könnyen képződnek a sejteket, szöveteket, különösen az ideg- és érszövetet, a váz- és szívizomzatot károsító peroxidok. Az E-vitamin zsírban oldódó, antioxidáns hatású vitamin, meggátolja a peroxidok képződését, védi a sejtmembránt. Jótékony hatása van a reprodukciós folyamatokra. A szelén létfontosságú nyomelem, amely egy, a peroxidok reprodukciójáért felelős enzim, a glutationperoxidáz aktív centrumát képezi. A szelén és az E vitamin egymás hatását erősítve védik a sejteket a peroxidok káros hatásától.

Összetétel: (literenként)

  • E vitamin: 100 000 mg
  • Nátrium-szelenit: 1 000 mg

Adagolás:

  • baromfi, nyúl: 3-5 napon át 1 ml/l ivóvíz
  • sertés: 3 napon át 10 ml
  • szarvasmarha: 15 napon át  40 ml
  • egyéb állatfaj: 3-5 napon át 1 ml/10-20 ttkg

Figyelmeztetés: A készítmény alkalmazását mindenkor dokumentáljuk. Óvakodjunk a túladagolástól! Véletlen túladagolás esetén, tüneti kezelésként C- és B-vitaminok, valamint metionin együttes adagolása javasolt.

Élelmiszer-egészségügyi várakozási idő: 0 nap

Tárolás: Hűvös, fénytől védett, száraz, gyermekektől elzárt helyen. (0-30 °C)

 

Kiszerelés: 100 ml