Hemavit Gold Nest 125ml

2250 Ft

A szaporodást támogató speciális takarmány-kiegészítő készítmény díszmadaraknak.

Gyártó: Hema.

A gyártó további termékei »

A készítmény jótékony hatással van a reprodukciós (szaporodási) folyamatokra, növeli a párzási kedvet, valamint az ivarsejt-képződést mind a tojókban, mind a hímekben. A szelén létfontosságú nyomelem, amely egy speciális enzim (glutation-peroxidáz) aktív centruma. A madáreleségekben található telítetlen zsírsavakból könnyen képződhetnek a sejteket, szöveteket, károsító peroxidok. Az E-vitamin viszont meggátolja a peroxid képződést, és védi a sejtmembránt. A szelén és az E vitamin egymás hatását erősítve védik a sejteket a peroxidok káros hatásától.

Javallat: A készítmény alkalmazása javallt, a szaporodás (tenyésztés) előkészítő fázisaiban, kivált első tojóciklusát kezdő tojók esetében, vagy gyakorta terméketlen tojásokat produkáló tenyészpároknál. Növeli a párzási hajlandóságot és a szaporodási eredményességet. Alkalmazása fontos lehet továbbá a már kikelt fiókák nevelése során: az ideális érhálózat, a stabil idegrendszer, és a terhelhető izomszövet (kiemelten a szívizomzat) elérése érdekében. Továbbá, a fiókák körében gyakori ideg- és érszövet károsodás, szív- és vázizom-elfajulás, izomsorvadás, májelfajulás esetén. Utólagosan észlelt penészes takarmány etetését követően, az ezzel összefüggő problémák kivédése érdekében (prevenció) különösen!

Összetétel: (100 milliliterenként)

E-vitamin/10 000 mg, Nátrium – szelenit/100 mg

Célállat: Díszmadár, kis-, és nagytestű papagájok, egzóták, pintyek, kanárik, stb.

Adagolás:

Nagytestű díszmadár 1,0 – 1,5 ml/1 liter itatóvíz
Kistestű díszmadár 0,5 – 1,0 ml/1 liter itatóvíz

Figyelmeztetés: A készítmény alkalmazását mindenkor dokumentáljuk. Óvakodjunk a túladagolástól! Véletlen túladagolás esetén, tüneti kezelésként C- és B-vitaminok, valamint metionin együttes adagolása javasolt.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap

Tárolás: Hűvös, fénytől védett, száraz, gyermekektől elzárt helyen. (0 – 30 °C)

Kiszerelés: 125ml