Neostomosan oldat 200ml

14000 Ft

Jelenleg hiánycikk! Érdeklődjenek! 

Külső élősködők elleni készítmény. Postagalambokat bele kell mártani az oldatba.

Külsőleg használható!

Gyártó: Ceva-Phylaxia Rt.

A gyártó további termékei »

Elfogyott

A készítmény piretroidokat tartalmazó, külső élősködők elleni készítmény.

Javallat: Külső élősködők elleni kezelésre.

Alkalmazás és adagolás: 

5 ml/ 2 l víz. A galambokat bele kell mártani az így elkészített oldatba. Külsőleg!

 • Legyek elleni kezelés:
  Szarvasmarha, juh, sertés, nyúl: a kezeléshez a koncentrátum 1:400-as hígítása szükséges. (1 l koncentrátumot feloldunk 400 l vízben), mellyel egyenletesen bepermetezzük az állatok testfelületét és közvetlen környezetüket. A kezelést 2-3 hetente megismételjük. Egyszeri kezelés hatása kb. 2-3 hétig tart és jelentősen csökkenti a legyek számát.
  : a koncentrátum 1:400-as hígítású oldatával az egész testfelületet lemossuk. Szükség esetén a kezelést 3 naponként megismételjük.
 • Egyéb ektoparaziták elleni kezelés.
  Szarvasmarha: az állat nagyságától függően 0,5-1,5 l 1 :400-as hígítású oldat szükséges, mellyel az egész testfelületet egyenletesen bepermetezzük úgy, hogy az oldat a bőrre jusson. Rühösség esetén a kezelést 7 nap után megismételjük.
  Juh: az 1 :400-as hígítású munkaoldatot használjuk fürösztésre. Szükség esetén a nyírás előtt álló (un. gyapjúban lévő), ill. frissen nyírt nyájat is fürösztjük. Rühösség esetén a kezelést 7 nap után megismételjük.
  Sertés: az állatokat 1 :400-as hígítású oldattal permetezzük; szükség esetén a kezelést 14 nap múlva megismételjük.
  Nyúl: fülrühösség esetén az 1 :400-as hígítású oldat 1-1,5 ml-vel kezeljük mindkét külső hallójáratot. A kezelést 7 nap után megismételjük. Egyéb bántalom esetén az 1 :400-as hígítású munkaoldat használható permetezésre.
  Kutya, macska: lemosással, fürösztéssel vagy permetezéssel történ? kezeléshez a koncentrátumot 1:200 arányban hígítjuk. Bolhásság és tetvesség esetén a teljes testfelületet és az állatok közvetlen környezetét is permetezni kell. A kezelést 7 nap múlva célszer? megismételni. A kullancsok a kezelés után néhány órán belül lehullanak. Újrafertőződés ellen az egyszeri kezelés 2-3 napos védelmet nyújt. A hatás szükség esetén újabb kezelésekkel meghosszabbítható. Sarcoptes rühösség és lokalizált demodicosis esetén a kezelést 10 naponként addig kell ismételni, amíg két egymást követő bőrkaparék-vizsgálat negatív eredményt nem ad. Otodectes-fülrühösség esetén az oldatot a fülkagyló és a külső hallójárat elváltozást mutató területeire juttatjuk. Mindkét fület kezelni kell. A kezelést 7 nap múlva megismételjük.

Figyelmeztetés: Csak külsőleges használatra! Tűzveszélyes! Kisgyermek elől elzárandó!
Kerülni kell, hogy a koncentrátum és a munkaoldat a munkát végző szemébe, bőrére jusson, vagy a permetlét belélegezzék! Az elkészített oldat 24 órán belül felhasználandó! Halakra és méhekre mérgező. Használatánál a rovarirtó szerekre vonatkozó biztonsági előírásokat is figyelembe kell venni! A megmaradó oldatot ártalmatlanítás nélkül élővizekbe juttatni tilos. Ártalmatlanítása literenként 1 dkg oltott mésszel 48 órán keresztül történhet.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Tárolás: Sötét, fagymentes helyen

Csomagolás:

 • 5 x 5 ml-es ampulla, dobozban;
 •  100 x 5 ml-es ampulla, dobozban;
 •  200 ml üveg;
 •  1 l fémkanna.

Kiszerelés: 5 ml, 200 ml