Silver Columba oldat 250ml

3500 Ft

Hatóanyaga megakadályozza a szervezetbe került patogén sejtek anyagcseréjét.

Gyártó: Hema.

A gyártó további termékei »

A Silver Columba egyaránt adagolható preventív jelleggel egészséges vagy már megbetegedett állománynak. Egészséges egyedek esetében érezhetően javul a madár anyagcseréje, szervei tökéletesen működnek majd, teljesítőképessége a maximálishoz közelít. A Silver Columba alkalmazása nem idéz elő rezisztenciát így polirezisztencia sem tud kialakulni.

A szervezetbe kerülő kórokozók (vírusok, baktériumok, vagy gombák) többségével (a szakirodalmi feljegyzések szerint ez közel 600 különböző patogén) sikeresen veszi fel a küzdelmet. Így például a galambok körében gyakran észlelhető különböző colik, salmonellák, ornithosis (Chlamydiosis), paramyxovírus, galambhimlő vagy herpesz is eredményesen kezelhető.

Célállat: Galamb, dísztyúk.

Javallat: Megelőzésre havonta egy-egy kúra vagy folyamatos kezelés javasolt. Fertőző betegségek észlelése esetén a fertőzött egyedek izolálását követően, emelt dózisú kezelés javasolt a teljes felépülésig. A kúrák hossza 6 – 7 nap is lehet.

Összetétel:

Nyomelem, víz.

Hatóanyag: Argentum 10 ppm, excipient aqua valde purificata 100%.

Hatása: Hatóanyaga megakadályozza a szervezetbe került patogén sejtek anyagcseréjét. Az így blokkolt kórokozók rövid időn belül elhalnak, majd természetes úton ürülnek a szervezetből.

Adagolás:

Általános napi adagja itatóvízben vagy közvetlenül szájon át 0,5 ml/1 testtömeg-kilogramm. Alkalmazása kúraszerűen vagy igény szerint folyamatosan. Javasolt a kimért adagokat a lehető legrövidebb időn belül felitatni a kellő hatásfok érdekében!

Postagalamb: 0,2 ml / nap / állat
Óriástestű galambok: 0,4 – 0,5 ml / nap / állat

Figyelmeztetés: A Silver Columba együttes alkalmazása ellenjavallt a következő hatóanyagú, illetve tartalmú készítmények esetében: C-vitamin (aszkorbinsav), kén és vegyületei (szulfit, szulfát). Együttes alkalmazás esetén mind a Silver Columba, mind a kontraindikált készítmények várt hatásfoka erősen csökken, végső esetben esetleg el is marad.

Élelmezésegészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Tárolás: Hűvös, fénytől védett, száraz, gyermekektől elzárt helyen. (0 – 30 0C) Felbontást követően legfeljebb 90 napig.

 

Kiszerelés: 250 ml